Reiki-energiahoito

MITÄ ON REIKI?

Reiki (jap. 霊気) on luontaishoitomenetelmä, jonka kehitti japanilainen Mikao Usui 1920-luvun alussa. Usui tarkoitti menetelmän fyysisten, emotionaalisten ja henkisten sairauksien hoitoon sekä yleisen hyvinvoinnin edistämiseen ja ylläpitämiseen. Reiki on yksi maailman tunnetuimmista ja levinneimmistä täydentävistä hoitomuodoista. Reiki on riippumaton elämänkatsomuksesta ja uskonnollisesta näkemyksestä. Reikihoito on ollut jo vuosia osa julkista terveydenhoitoa monissa maissa, ja esimerkiksi ruotsissa se on saanut statuksen ennaltaehkäisevänä hoitomuotona ja on korvauskelpoinen. Sitä käytetään useissa maissa erilaisissa hoitoloissa peruslääketieteen rinnalla mm. kipuklinikoilla, saattohoidossa, synnytyssairaaloissa yms. Maailmalla monet sairaanhoitajat, lähihoitajat, kätilöt, lääkärit ja terapeutit käyttävät reikiä tukemaan muuta hoitoa, koululääketieteen rinnalla.

MIHIN REIKIÄ KÄYTETÄÄN?

Reiki on hyvä kivunlievittäjä, jännitystilojen, pelkojen, unettomuuden ja stressin poistaja syvärentouttavan vaikutuksen vuoksi. Myös psyykkisistä sairauksista kuten masennuksesta tai ahdistuksesta kärsivät voivat saada hyvää tukea parantumis prosessiin reikistä muun hoidon ohella. Reikiä voi käyttää sekä akuutteihin että kroonisiin kiputiloihin, fibromyalgiaan yms. Reiki täydentää hyvin eri sairauksien hoitoa, ja sitä voi käyttää myös ennaltaehkäisevänä hoitona. Henkisellä ja tunnetasolla Reiki auttaa puhdistamaan kielteisiä tunteita, tuo iloa ja voimaa, uskoa omaan itseensä ja elämään. Se voi helpottaa ylittämään vaikeita tilanteita ja asioita, auttaa keskittymään, hallitsemaan elämää ja päivittäisiä tilanteita paremmin. Samoin reiki kehittää luovuutta, muistia ja intuitiota. Reikillä ei voi vahingoittaa ketään.

MITÄ REIKIHOIDOSSA TAPAHTUU?

Reikihoito tapahtuu rauhallisessa ympäristössä hiljaisen musiikin soidessa taustalla. Hoidettava makaa hoitopöydällä. Hoidettavan ei tarvitse riisuutua, vaan hoito tapahtuu vaatteet päällä. Hoitaja asettaa kädet kevyesti hoidettavalle kohdalle ja pitää käsiään hoidettavassa kohdassa 3-5 minuuttia tai intuition mukaan lyhyemmän tai pidemmän ajan. Hoidettavia kohtia on päästä jalkoihin ja myös selkäpuolella. Hoidettava saa siis vaan levätä hoitopöydällä viltin alla, silmät suljettuna, rentoutua ja nauttia hoitokokemuksesta. Monet saattavat jopa nukahtaa hoidon aikana. Hoitoaika on useimmiten noin tunti.

HOIDON JÄLKEEN

Reikihoidon jälkeen on hyvä juoda paljon vettä. Tunnetila on usein syvästi rentoutunut ja saattaa väsyttää. Hoidon jälkeen kehossa voi olla monenlaisia reaktioita. Toiset kokevat olevansa huippu energisiä, toiset uneliaita. Keho voi tuntua kylmältä ja kuumalta samaan aikaan. Veden juonti edistää vaikutusten asettumista ja huuhtelee samalla vanhaa kuonaista energiaa pois.

YKSINKERTAISESTI

Reikihoito on ihanan yksinkertainen ja luonnollinen energiahoitomuoto. Se tasapainottaa ja rauhoittaa antaen samalla myös sitä sisäistä energisyyttä ja hyvinvointia, jota ei saa kaupan hyllyltä. On tietysti tärkeää, että ihminen huolehtii itse itsestään ja omasta hyvinvoinnistaan, mutta kun omat keinot eivät riitä, voi reikistä olla suunnattomasti apua.

hoito sopii kaikille ihmisille ja eläimille mutta hoitoon EI voi tulla: – päihtyneenä tai vahvojen lääkkeiden tai huumausaineiden vaikutuksen alaisena.

Kiinnostuitko?